Lore

Nreniers Nreniers
13 mrt 2022

Lore - Alexandra Bracken
Haar hele leven heet Lore getraind om deel te mogen uitmaken van de Agon. Dit is een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Afstammelingen van oude helden kunnen dan proberen de goden te doden en zo kunnen ze hun kracht overnemen. Na een dramatische gebeurtenis waar Lore haar hele familie vermoord wordt door een rivaliserende familie, zweert Lore de Agon voor altijd naast zich te leggen. Wanneer er goden haar opzoeken tijdens de nieuwste Agon, wordt ze toch weer betrokken in het kluwen van moord en mysterie. Kan ze dit voor eens en voor altijd achter zich laten?
Alexandra Bracken is een Amerikaanse auteur die al op de New York Time bestseller list stond.
Allereerst wil ik zeggen dat de Nederlandse Limited Edition ontzettend mooi is geworden. Je hebt een prachtige naked cover en heel mooi artwork binnenin. Ik had de zilveren editie.
Het verhaal zelf sprak me heel erg aan. Griekse mythologie meets the hunger games? Yes please!
Helaas vond ik het verhaal vrij moeilijk om in te komen, het komt traag op gang en er zijn veel verschillende personages met meerdere namen wat het soms moeilijk maakt om te volgen.
Ik vond het hoofdpersonage wel heel leuk en ze bloeit mooi open doorheen het verhaal.
Naar het einde toe stijgt de spanning wel echt en zitten er een paar goede plottwist in. Ik moest alleen wat “doorzetten” in de eerste helft.
Het einde was dan ook heel mooi en gesloten, geen open einde of vervelende cliffhangers
Zeker een aanraders voor de lezers met veel interesse in de Griekse mythologie!

Meer recensies van Nreniers