goed mysterie
Over Emma – Rosie Walsh
Emma zou nooit meer verliefd worden, ze had haar lesje wel geleerd. Emoties staan je alleen maar in de weg. Toch? Ze wilt haar hele verleden loslaten zodra ze Leo ontmoet. Maar kan dat wel? Sommige geheimen zijn nu eenmaal bestemd om uit te komen. En een leven gebaseerd op leugens dreigt in elkaar te storten.
Rosie Walsh is een Britse schrijfster wiens debuut – Zeven perfecte dagen – in de bestsellerlijsten stond. Met meer dan 35 vertalingen was het een echte hit en haar tweede boek Over Emma kan dan al meteen op veel fans rekenen. De originele titels zijn: ‘The man who didn’t call’ en ‘The love of my life’.
Ik heb heel erg van dit boek genoten. Het had fijne personages en een boeiend mysterie. Ik had de verwachtingen van een echte thriller, maar dat was het wel niet. Dat maakte het boek niet slecht, maar ik denk wel dat het belangrijk is dat je met de juiste verwachtingen aan het boek begint.
Het boek wordt verteld vanuit 2 perspectieven, Leo en Emma. Emma is degene met een geheim en Leo is haar man, die doorheen het verhaal het geheim ontrafelt. Als lezer krijg je wel Emma haar gedachten mee maar je ontdekt samen met Leo het geheim. Dit maakte het heel boeiend om te lezen en je werd de hele tijd op het verkeerde been gezet. Als je het dacht te weten dan kwam er toch net weer een nieuw stukje informatie uit de bus.
De schrijfstijl is in ieder geval super vlot en je vliegt echt door dit boek! Ik ben fan in ieder geval!
Over Emma / Rosie Walsh / Uitgeverij: Boekerij / ISBN: 9789022594957 / Adviesprijs: € 20,99