Zonde van mijn tijd geweest
Het boek gaat over een geheim agent van de Israëlische geheimen dienst, die zijn sporen verdiend heeft en nu in opdracht van de katholieke kerk een opdracht uitvoert, het restaureren van een schilderij. Maar al snel wordt hij verzocht zich te melden om een gevaarlijke klus te klaren. Een Russische crimineel, geholpen door de geheim dienst van Rusland is bezig om een vernietigend wapen te verkopen, de pijlen van Allah, aan terroristen. Als in hartje Rome zijn contactpersoon wordt vermoord, voert het Gabriel Allon, de geheim agent in kwestie over Europa en zelfs Moskou. En is het spannend, het antwoord is nee. Heeft het boek vaart, opnieuw nee. Het kabbelt maar door met vermoeiende uitleg of straatjes in steden, het eindeloos beschrijven van maaltijden, garderobes van dames en heren en spanning is op de vingers van een hand te tellen. Nog even los van d e ongeloofwaardigheid. De schurk heeft driedubbel veiligheid issues ingesteld maar z'n vrouw kan over zo bij, de bodyguards staan erbij en kijken ernaar. Ik heb zelfs de laatste 25 pagina's overgeslagen, had het helemaal gehad met het maar door kabbelende verhaal. Ik raad het niemand ook aan en echt zonde van je tijd