Een schitterend afschuwelijk boek.

Paustovskaja Paustovskaja
9 mrt 2026

Het boek De Prijs van Vrijheid is schitterend, omdat het prachtig geschreven is, maar afschuwelijk, omdat er vreselijke dingen in gebeuren of liever gezegd gebeurd zijn en Keyvan Shahbazi was daar, als gemartelde door het Ayatollah regime helaas vanuit de eerste hand getuige van. Het heeft mij op alle manieren tot tranen toe geroerd. Onbegrijpelijk, dat hier op Hebban een persoon dit boek 1 ster heeft gegeven. Dit kan nooit op literaire gronden zijn, want dit boek is prachtig geschreven. De verhalen zijn mooi en rond, met een kop en een staart dus. Dit boek zou iedereen, vooral uit linkse hoek (in welke hoek ik mijzelf tot 7 oktober 2023 ook meestentijds bevond) moeten lezen. En iedereen met een vastgeroeste mening, waarvan ik de onbekende persoon die dit boek met slechts 1 ster beloonde sterk verdenk.
Enfin, een zeer sterke aanrader en aanbevolen voor tolerante open mensen, die graag zaken van diverse zijden en van binnenuit bekijken en die van prachtige literatuur houden, die ook nog eens ergens over gaat.

Meer recensies van Paustovskaja