Een thriller die je bij de keel grijpt

Pederebooksandtravel 21 december 2025
In De sterkste zus bewijst Angelique Haak opnieuw dat zij een meester is in het schrijven van toegankelijke, psychologisch geladen thrillers. Het boek neemt je mee in een verhaal waarin familiebanden, geheimen en loyaliteit centraal staan, en waarin de spanning langzaam maar onontkoombaar wordt opgebouwd. Haak zet sterke personages neer, met name de zussen die elk op hun eigen manier proberen te overleven met het verleden dat hen bindt én uit elkaar drijft. De titel krijgt gaandeweg meer betekenis: wat betekent het eigenlijk om de “sterkste” te zijn? Is dat degene die het hardst vecht, of juist degene die overeind blijft wanneer alles instort? Deze thematiek geeft het verhaal extra diepgang en maakt het meer dan alleen een spannende pageturner. De schrijfstijl is vlot en helder, waardoor het boek makkelijk leest, maar tegelijkertijd weet Haak de dreiging subtiel voelbaar te maken. De spanning zit niet alleen in wat er gebeurt, maar vooral in wat er verzwegen wordt. De korte hoofdstukken en wisselende perspectieven houden het tempo hoog en zorgen ervoor dat je steeds verder wilt lezen. Hoewel sommige wendingen voor de ervaren thrillerlezer misschien te voorspellen zijn, maakt de emotionele lading veel goed. De sterkste zus is vooral sterk in de psychologische uitwerking van de personages en de onderlinge relaties. Ik moest af en toe het boek even opzij leggen omdat je weet dat wat er in het verhaal gebeurd ook in het echt gebeurd. Dat greep me echt bij de keel. Kortom, De sterkste zus is een overtuigende thriller die laat zien hoe dun de lijn kan zijn tussen kracht en kwetsbaarheid. Een aanrader voor liefhebbers van spannende verhalen met een menselijk en herkenbaar hart.

Meer recensies van Pederebooksandtravel

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.