Mix van spanning en mysterie

Lange schaduwen is het zesde deel in de Konráð-serie van de IJslandse auteur Arnaldur Indriðason. Het boek volgt de gepensioneerde politieman Konráð, die betrokken raakt bij een oude zaak wanneer een dode man wordt gevonden bij een meer in de buurt van Reykjavík. Deze man was jaren geleden betrokken bij een vermissingszaak waar Konráð aan werkte, en zijn dood roept nieuwe vragen op.
De plot van Lange schaduwen is goed opgebouwd en houdt de lezer geboeid met onverwachte wendingen en intrigerende ontwikkelingen. Indriðason slaagt erin om de sfeer van IJsland treffend neer te zetten, en de personages zijn goed uitgewerkt en geloofwaardig. De beschrijvingen van de samenleving en de omgeving dragen bij aan de spanning en de diepgang van het verhaal. Echter ik had even nodig om in het verhaal te komen. Waarschijnlijk was het omdat ik vorige boeken niet gelezen heb. Arnaldur Indriðason introduceert paranormale elementen. Ik hou wel van deze twist in het verhaal.
Al met al is Lange schaduwen een boeiende thriller. Ik ga alvast meer lezen van de Konráð-serie. Het boek biedt een mix van spanning, mysterie en een diepgaande blik op de IJslandse samenleving.

Meer recensies van Pederebooksandtravel