Soms is magie echt.

Peter Marks 25 mei 2025
Nadat Joy op enig moment werd geconfronteerd met een bedscène van haar man Thom met haar zus Stacey waren de rapen gaar en braken er andere tijden voor Joy Faith Cancellaro aan. Dan maar alleen verder dacht ze. De eerste kerst alleen kondigde zich al aan. Maar hoe dan verder? Een kerstboom kopen prima maar dan moest er ook nieuwe versiering in. Tijdens een onverwachte ontmoeting met Stacey vroeg Joy zich af of zij bij Thom weg zou zijn. Maar het tegendeel bleek er aan de hand te zijn. Stacey was zwanger en ging met hem trouwen. Daarmee kon Joy niet omgaan en liet Stacey vertwijfeld achter.

Verdwaasd reed Joy naar het vliegveld en liep, na haar auto te hebben geparkeerd, naar de terminal. Daar koos zij voor de bestemming Hope in Canada. Bij de terminal nam Joy een brochure door met een vermelding over een landhuis genaamd The comfort Fishing Lodge, waarna het vliegtuig vertrok in de geplande richting. Maar daar zou zij vanwege een vliegtuigcrash niet aankomen.

Ze overleefde de crash. In de war en gewond liep zij van de plaats des onheils weg en kwam na enige tijd te hebben gelopen aan bij een vervallen landhuis. In glorietijd betrof dat een B&B genaamd The comfort Fishing Lodge. Het voldeed aan de beschrijving die zij eerder in de brochure had gelezen. In het huis trof zij een jongentje aan. Bobby heette hij. Later ontmoette Joy zijn vader Daniel. Daniel reageerde lomp en Joy was van mening iets te moeten doen om Bobby, wiens moeder was overleden, en zijn vader te helpen. Maar hoe, vroeg Joy zich af.

MIDDEN IN DE WINTERNACHT werd geschreven door KRISTIN HANNAH en in 2016 uitgegeven bij Boekerij. Het mooi geschreven verhaal, ontsproten uit de rijke fantasie van de auteur, bestaat uit twee delen.
Denk je in het eerste deel het verhaal te kennen omdat het in een voorspelbare richting gaat, lijkt het dat je in het tweede deel op het verkeerde been bent gezet. Of toch niet?
Hoewel ik het een vreemd, niet realistisch, verhaal vind zou ik het verhaal tekort doen met minder dan vier sterren.

Meer recensies van Peter Marks