Super goede psychologische thriller

PetraL1978 PetraL1978
18 mrt 2024

Namens World of Thrillers mocht ik voor HarperCollinsHolland het e-book Schrikkeldag van Inge Spaan lezen. Dank je wel voor het recensie-exemplaar.

Korte inhoud:

Op 29 februari 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje in een sloot dichtbij huis

Op 29 februari 2016 kost een fatale woningbrand een geliefde bewoner het leven

Op 29 februari 2020 crasht een jonge man met zijn motor

Het verhaal:

Ieder schrikkeljaar komt een bewoner uit het dorp onder raadselachtige omstandigheden om het leven. Toevallig of niet? Aafke is als buitenstaander niet overtuigd van het verband, maar wordt meegetrokken in verhalen uit het verleden, door haar vriend en dorpsbewoner Stef.

Vast besloten achter de waarheid te komen, gaat ze op onderzoek uit. Hoewel de wilde geruchten de ronde doen, laat Aafke zich niet zomaar afschrikken. Tot ze anonieme telefoontjes begint te krijgen, die haar bang maken. Zou zij dit schrikkeljaar het volgende slachtoffer kunnen zijn?

Mijn ervaring:

Het boek is geschreven vanuit twee personages en tijden. Aafke is de eerste in het heden en Stef is de andere en speelt af in het verleden. Doordat het ook in het verleden afspeelt, maakt het lezen van zijn verhaal heel aantrekkelijk. Wat gaat er in het hoofd van Stef om? Heeft hij het gedaan? Of toch niet? In het verhaal van Aafke, beleef je haar als een vrouw die ondanks alles wat haar overkomt, toch wordt meegetrokken in het complot denken.

Het is een goede spannende psychologische thriller. Waar je helemaal in meegetrokken wordt. Je wilt weten wat Stef en zijn verleden er mee te maken hebben. Toen ik eenmaal dacht hoe het zit, bleek ik er toch helemaal naast te zitten.

Als iemand zo kan schrijven, maakt het voor mij een goed en spannend boek.

Ik vind het boek er mooi en uitnodigend uit zien. De cover past ook goed bij het verhaal.

Meer recensies van PetraL1978