De beste school van de hele wereld.

Priscilla1987 13 oktober 2021
De beste school van de hele wereld is geschreven door Manon Sikkel .
De illustraties zijn van Marja Meijer.
De uitgeverij is Zwijsen .

Op een dag is Marie plots de enige leerling op haar school. Ze vermaakt zich prima in haar eentje: ze kan op haar buik door de gangen glijden en achterstevoren van de trap naar beneden. Ze kan extra lange pauzes nemen en haar eigen toetsen nakijken. Haar drukke vaders hebben niets in de gaten. Dan komt de superleuke juf Rachida lesgeven en na een tijdje verschijnt er ook een tweede leerling, Jack. Het wordt steeds gezelliger op de beste school van de hele wereld. Tot op een dag meneer Badeendje voor de deur staat met slecht nieuws....

Dit is een super leuk,grappig en fantasierijk kinderboek. En ook nog eens erg leerzaam.
Ik denk dat ieder kind wel zo'n juf als juf Rachida zou willen hebben. Wie wil nou niet breuken oefenen met pizza's? Of naar Londen om Engels te leren?
Dit boek laat ook meer diversiteit zien, doordat Marie bijvoorbeeld twee vaders heeft.
Maar ook geeft de juf geen rapport met cijfers voor alle vakken, maar een handgeschreven rapport over Marie zelf. Maar ook het thema pesten komt aan bod .

De cover is natuurlijk ook erg vrolijk en uitnodigend. In het boek zelf staan mooie beeldende zwart/wit illustraties.
Het zijn korte hoofdstukken waardoor het fijn weg leest voor kinderen die het zelf willen lezen vanaf ongeveer groep 5.
Ook is het een super leuk boek om voor te lezen , thuis of natuurlijk op school.

Wij geven het boek ⭐⭐⭐⭐⭐

Meer recensies van Priscilla1987