Badkamergeheimen

Priscilla1987 29 december 2025
Astrid Sercu is een Belgische auteur en actrice. Ze is gek op lezen, schrijven en acteren. Je kunt haar kennen van de televisieserie Galaxy Park. In 2014 is ze afgestudeerd als leerkracht en tot op heden geeft ze het vak woordkunst in de Stedelijke Academie voor podiumkunsten.
Badkamergeheimen is het vierde jeugdboek dat Astrid heeft geschreven.
In 2019 kwam haar debuut uit: Je zult van me houden. In 2021 verscheen Je kunt geen kant op en in 2023 Je speelt met vuur.

Badkamergeheimen gaat over Emily en haar beste vriendin Nour. Het doel van Emily is om in het nieuwe schooljaar mee te spelen in de schoolmusical, populair te worden en haar eerste kus te scoren. Maar het leven van Emily verloopt niet altijd op rolletjes. Sinds haar ouders uit elkaar zijn is haar moeder een beetje de weg kwijt en moet ze kennismaken met de nieuwe vriendin van haar vader. Gelukkig zorgen bepaalde vakken op school voor hilariteit in de klas en kan ze terecht bij haar beste vriendin Nour.

Badkamergeheimen is een vrolijk ogend tienerboek waarvan de cover meteen duidelijk maakt wat je kunt verwachten. De badkamertegeltjes, make-up en nagellak geven het boek een echte meiden uitstraling, waardoor jongeren vanaf een jaar of twaalf het meteen zullen oppakken.
Het verhaal wordt in dagboekvorm verteld, wat zorgt voor een vlotte en toegankelijke leeservaring. Tussendoor staan grappige lijstjes zoals favoriete leerkrachten, eigenschappen om een populaire tiener te worden en zelfs een overzicht van verschillende bushaltes van de liefde. Dit maakt het geheel speels en aantrekkelijk, zeker voor lezers die niet van lange stukken tekst houden.

De thema’s vriendschap, verliefdheid, gescheiden ouders en de chaotische pubertijd zijn herkenbaar en worden met een vlotte en humoristische schrijfstijl verwerkt in het verhaal. De twee hoofdpersonages zijn levendig, goed uitgewerkt en voelen realistisch aan, waardoor je je als lezer gemakkelijk in hen kunt verplaatsen. Toch heeft het verhaal een klein minpunt: het einde voelt wat onaf. Er blijven een aantal vragen openstaan waardoor je het boek dichtslaat met het gevoel dat er nog meer te vertellen valt. Wellicht is dat een opzet voor een mogelijk vervolg.

Badkamergeheimen is een vermakelijk, herkenbaar en luchtig tienerboek dat perfect past bij lezers vanaf twaalf jaar. De leuke dagboekvorm, humor en aansprekende thema’s maken het een fijn boek voor jonge meiden. Een aanrader als je houdt van humor, puberperikelen en herkenbare tienerdrama’s.
Ik geef het boek 4 sterren.

Meer recensies van Priscilla1987