Vlucht

Priscilla1987 25 februari 2026
Vlucht is mijn eerste kennismaking met het werk van Christophe Bell. Vanaf de eerste pagina valt zijn vlotte, beeldende en gedetailleerde schrijfstijl op. Het verhaal leest gemakkelijk weg en neemt je moeiteloos mee in de wereld van Margot. Alleen de Belgische woorden waren hier en daar even wennen.

Het verhaal is kwetsbaar, intens en verrassend. De auteur weet op een mooie manier erotiek te combineren met emotionele diepgang. Die diepgang zit vooral in het verleden van Margot en Nathan. Maar ook in de realistische weergave van relaties en de zoektocht naar wie je bent of misschien vooral wie je wilt zijn. De spicy scènes zijn gedetailleerd, maar met respect geschreven en passend binnen het verhaal.

Het verhaal wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Margot. Daardoor leer je haar goed kennen. Hoewel ik niet altijd achter haar keuzes stond, kon ik haar wel begrijpen. Het was bovendien verfrissend om een hoofdpersonage van mijn eigen leeftijd te volgen. Wat ik wel miste, was het perspectief vanuit Elias en Nathan. Een inkijkje in hun gedachten en gevoelens hadden het verhaal nog sterker gemaakt.
Het einde voelde voor mij dubbel. Aan de ene kant past het bij het verhaal en de ontwikkeling van de personages. Aan de andere kant bleef ik met een onaf gevoel achter.

Vlucht is een roman die niet alleen draait om verlangen, maar ook om identiteit, verleden en emotionele groei. Ondanks enkele kanttekeningen is dit een sterke eerste kennismaking met Christophe.
Ik ben erg benieuwd naar andere verhalen van zijn hand.

Meer recensies van Priscilla1987