Advertentie
    Rachel van der Lee Auteur

Het verhaal De 24-jarige Suzan ontmoet in het Amsterdamse Vondelpark de Amerikaan Steve. Er ontstaat een band en nadat Steve is teruggekeerd naar Amerika ontvangt Suzan na een langdurige briefwisseling een open ticket met het aanbod naar Amerika te komen. Na haar opleiding besluit ze zijn aanbod aan te nemen. In Amerika ontstaat een relatie tussen beiden, die door het verleden van zowel Steve als Suzan getekend wordt. Wanneer Steve zich steeds vreemder begint te gedragen neemt Suzan een beslissing. Is dit wel zo verstandig?

Het boek is geschreven in de ik vorm.
Als lezer ga je met de hoofdpersoon mee op reis in Amerika maar ook in haar hoofd.
Door de beschadiging die ze opgelopen heeft in haar jeugd is het soms best moeilijk te bevatten wat voor keuzes de hoofdpersoon maakt. Het maakt het daarom wel heel begrijpelijk tegen welke gevoelens ze aanloopt.
De manier van vertellen houd de lezer bij de les maar het had best een dikker boek mogen zijn. Wat bezielde die man om zo met vrouwen om te gaan lijkt niet af en de andere personages hadden best een wat grotere rol mogen spelen in het geheel. Zelf blijf ik met onbeantwoorde vragen achter en dat is best jammer maar het kan ook de bedoeling van de auteur zijn geweest.
Bijna in één ruk uitgelezen en jammer dat het uit is! De wijze van vertellen is juist heel erg goed!

Reacties op: Wervelstof

43
Wervelstof - Suzanna Esther
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners