Leeservaring:
Als kind was ik al dol op sprookjes en Disney-films, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen Emma Anna mij vroeg om haar versie van Doornroosje te lezen! Eind november ontving ik het boek. Omdat ik toen helemaal in de kerstsfeer zat, besloot ik het te bewaren om als eerste in januari te lezen.

Dit verhaal over Doornroosje is niet het bekende sprookje dat we allemaal kennen uit de klassieke verhalen of Disney-films. Emma Anna baseerde haar versie op Zon, Maan en Talia, geschreven door de Italiaanse auteur Giambattista Basile in 1634.

Het verhaal draait om Talia, die een onbezorgde jeugd beleeft in het koninkrijk Ascon. Helaas komt daar een abrupt einde aan wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan een Portugese prins. Tegelijkertijd ontdekt ze schokkende geheimen over haar verleden. Wanneer ze zich per ongeluk prikt aan een rozendoorn, valt ze in een diepe, jarenlange slaap. Maar op een dag ontwaakt Talia—en niet op de manier die we kennen uit de sprookjes…

Op 1 januari begon ik met lezen en ik kon het boek nauwelijks wegleggen. Zoals ik gewend ben van Emma Anna’s schrijfstijl leest ook dit verhaal heerlijk vlot. Vanaf de eerste pagina word je direct meegezogen in het verhaal, dat meteen pakkend begint. Op 3 januari had ik het boek al uit en ik vond het fantastisch. Ik heb er enorm van genoten!

Het verhaal bevat wel enkele trigger warnings, en terecht. Toch vind ik dat Emma Anna de heftigere scènes zorgvuldig, met veel passie en emotie heeft beschreven.

Bedankt, Emma Anna, voor dit recensie-exemplaar. Ik ben erg benieuwd naar de andere boeken in deze serie: Assepoester, Hans & Grietje, Belle & het Beest en Sneeuwwitje.

Meer recensies van Ramona de Jong - Jansen, uitgelezen_boeken