Heftig
Leeservaring:
Voor de leesclub Between the Lines lezen we het boek ‘Ik heb je gevonden Adeline’. Het boek is een darkromance, een genre wat ik normaal gesproken niet lees maar bij een leesclub is het juist leuk je open te stellen voor nieuwe boeken.
Het boek wordt vanuit twee perspectieven geschreven; Die van ‘de manipulatie’ Adeline en die van ‘de Schaduw’.
Ik heb gemengde gevoelens bij dit boek… Het boek had een prettige schrijfstijl en het verhaal was goed bedacht. Wel vond ik het heftig… met bepaalde stukjes had ik wel echt moeite. De trigger warnings aan het begin van het boek waren niet overdreven . Onderwerpen als verkrachting, mensenhandel en pedofilie kwamen aan bod en ik moet eerlijk zeggen dat ik selectief heb gelezen en heb doorgebladerd. Ik vond dit niet leuk en echt te heftig.
Ik heb het boek uitgelezen en de stukjes over Addie haar overgrootmoeder Gigi vond ik heel interessant.
Er is nog een deel twee van dit boek; ‘ Ik zal je opnieuw vinden Adeline!’ Dit boek gaat verder na de cliffhanger van boek één. Of ik deze ga lezen weet ik nog niet. Ergens ben ik nu wel nieuwsgierig hoe het verder gaat maar ik ga eerst bijkomen van dit deel en duik eerst jn een heerlijke feelgood haha.