Advertentie

Mijn eerste boek van 2021 is een feit.
Heel tof om dit jaar te mogen starten met het Buzzboek De Ierse erfenis van Karen Swan.

Ik las nooit eerder een boek van Karen Swan, maar wel hele positieve reacties op haar eerdere boeken. Ik verwachtte een goede roman met de nodige spanning. Een mooi gedetailleerd verhaal in een prachtige omgeving

We treffen de zussen Ottie, Pip en Willow Lorne op een niet zo gelukkig moment.
Hun vader komt plotseling te overlijden en de meiden komen samen in het familiekasteel.
Hier krijgen ze te horen dat volgens de laatste wens van hun Vader, Willow, de jongste van de drie, het kasteel erft. Willow! Degene die al drie jaar geleden was vertrokken naar Dublin. En niet Ottie die het kasteel en landgoed zo ongeveer runde met haar vader. De meiden proberen ieder op hun eigen manier te redden wat er te redden valt. Pip riskeert echt haar leven om haar doel te bereiken en Ottie neemt een grote beslissing.

Het verhaal speelt zich af aan de zuidwest kust van Ierland. Swan omschrijft de locatie en de onstuimige weersomstandigheden zo mooi. Je kunt de omgeving, de natuur, het dorp en het familiekasteel in al zijn ruwheid zo voor je zien.

Je leest het verhaal uit meerdere perspectieven. De zussen vertellen op die manier alle drie hun eigen verhaal. Alle drie met hun eigen eigenaardigheden. Hun eigen karakters en hun eigen geheimen. Die geheimen zijn de leidraad in het verhaal.

De 4 meest belangrijke mannen in het verhaal zijn vrij goed beschreven. Bertie, Ben, Taigh en Connor. Allemaal met hun eigen karakters Bertie een klootzak en naar Ben was ik vanaf het eerste moment wel een beetje nieuwsgierig. Taigh is een lieve goedzak en Connor toch wel een beetje spannend, zakelijk en wat terughoudend tegelijk. Alhoewel ik ze wel meer op de achtergrond vind staan. Dit is natuurlijk niet heel gek omdat het hele verhaal om de drie zussen draait.

Het verhaal verliep heerlijk opbouwend in een rustig tempo. Op deze manier kun je de personages en hun verhalen goed leren kennen. Ik werd echt steeds nieuwsgieriger naar wat dan precies de geheimen van de drie zussen zijn. Het plot is wat mij betreft echt perfect uitgewerkt. Het boek is alles behalve voorspelbaar en de geheimen van Willow blijven tot het laatste moment geheim.
Alle eindjes komen uiteindelijk bij elkaar en maken er een kloppend geheel van.
Ik vond de onthulling van Willow echt zo goed verwerkt. Echt op een perfect moment.
Eerlijk gezegd had ik echt geen idee wat het geheim van willow precies zou moeten zijn. Dat ze boos was op haar moeder werd me op den duur wel duidelijk, maar waardoor kon ik echt de vinger niet op leggen. Maar was er wel heel erg nieuwsgierig naar.

Ik heb genoten van het lezen van De Ierse erfenis en hoop eerdere boeken van Karen Swan ook nog eens te gaan lezen.
Ik geef dit verhaal 4☆☆☆☆

Reacties op: Spanning, Liefde, feelgood en drama in één.

63
De Ierse erfenis - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners