Prachtig verhaal!
Grote Panda en Kleine Draak veroverden vorig jaar mijn hart. Mijn enthousiasme was groot toen ik hoorde dat er een nieuw boek kwam getiteld: ‘De reis van Grote Panda en Kleine Draak.’ Net zoals in het eerste boek liet de auteur, James Norbury, zich inspireren door het boeddhisme. Er zit dus zeker wat wijsheid verborgen in dit boek.
In het eerste verhaal stonden alle spreuken los van elkaar. Dit werd opgesplitst in hoofdstukken gebaseerd op de seizoenen. Dat is niet het geval in dit tweede boek. We gaan letterlijk mee op reis met Grote Panda en Kleine Draak. Het is een heel avontuur vol gevaren, maar ook wijze levenslessen. Als ze op obstakels stuiten, zorgen ze ervoor dat ze zich er samen doorheen slaan.
De illustraties in dit verhaal zijn wederom prachtig vormgegeven door Norbury. Op momenten dat het tegenzit zijn de prenten kleurloos, maar wanneer er weer hoop is kleuren de illustraties mee. Je wordt er tijdens het lezen meteen vrolijk van.
Tijdens de reis ontdekte ik talloze spreuken. Een van mijn favoriete was:
''‘Grote Panda trok Kleine Draak naar zich toe. ‘We hebben niets aan de hand, kleintje… niet echt. Ik vertrouw er gewoon op dat het leven ons brengt waar we moeten zijn.’''
Het is ook zeker een boek dat kan gebruikt worden in de klas of tijdens het voorlezen. Alleen nog maar kijken naar de illustraties zet aan tot denken. Kinderen kunnen dan weer praten over de verschillende aspecten van de illustraties en leren op deze manier praten over gevoelens.
Kortom, ‘De reis van Grote Panda en Kleine Draak’ is een heus comfort boek. Je legt het op je nachtkastje en bladert er in op zoek naar spreuken die op dat moment troost kunnen bieden, maar ook zeker als je een goed humeur hebt. Iedereen zal zich wel herkennen in één van de levenslessen en dat maakt het zo een herkenbaar boek. Daarom krijgt het van mij dan ook 5 sterren.
Tijdens de reis ontdekte ik talloze spreuken. Een van mijn favoriete was: