Ongeloofwaardig slot van de trilogie

Reina Reina
4 mrt 2026

Omdat Nieuw bloed en Bloedband me nog wel wisten te boeien, heb ik Kwaad Bloed uitgelezen. Ik wilde niet stoppen op 2/3 van de trilogie. Kwaad bloed had een krachtig en spannend slotstuk moeten zijn maar het verhaal ontspoort totaal in dit derde deel.

In mijn beleving is het ontbreken van sympathieke personages het grootste probleem. Mededogen of betrokkenheid bij de karakters ontstond dan ook geen moment, de ene hoofdpersoon is nog irritanter dan de volgende. Vooral Barbara’s handelen is moeilijk te volgen maar ook Lois is tenenkrommend als moeder zonder moedergevoelens. Teun die al jaren aan het moorden is geslagen en overal mee wegkomt, inclusief de moord op Kim de dochter van Barbara. De desinteresse van Gijs ten aanzien van zijn dochter (Kim) en kleindochter, de beschermende houding van zijn vrouw, het is allemaal heel ongeloofwaardig. Personages doen onbegrijpelijke dingen. Juist omdat Kwaad bloed het slot van een trilogie is, is dit extra jammer. Ik heb het boek uitgelezen maar daar is ook alles mee gezegd.

Meer recensies van Reina