Fatale Twist - Suzanna Esther

renatadekker renatadekker
4 mrt 2024

De thriller Fatale twist van Suzanna Esther

Als proeflezer mocht ik het boek Fatale Twist, dat binnenkort uitgegeven wordt, lezen. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Korea. De hoofdpersoon Hana komt oorspronkelijk uit Nederland, maar verhuisd naar haar familie in Zuid-Korea nadat hij Koreaanse moeder komt te overlijden.
Ze start daar een eigen bedrijf op: ‘De laatste reis’. Het bedrijf ontruimt huizen nadat de eigenaren zijn overleden. Het doel van het bedrijf, naast het leeg halen van huizen en contact opnemen met de nabestaanden, is het verhaal achter de mens te achterhalen, zodat zij niet vergeten worden. Sommige personen sterven een natuurlijke dood, bij anderen zijn er bijzondere omstandigheden. Hana volgt haar hart en onderzoekt samen met haar partners Duri en Seok een bijzondere opdracht, waarbij ze via onverwachte hoek aanwijzingen krijgt.
Is het meisje wel een natuurlijke dood gestorven? Welke samenhang is er met de andere overleden personen?
Bij deze thriller zit je direct in het verhaal. Een deel van Fatale Twist berust op waarheid, maar de personen en het verloop van het verhaal is de fantasie van de schrijfster.
Het leuke in dit verhaal zijn de plotselinge wendingen en relaties die anders blijken te zijn dan eerst gedacht. daarnaast krijg je een kleine inkijk in de Koreaanse cultuur.
De schrijfster heeft een mooie stijl van schrijven waarbij ze de spanning rustig opbouwt. Ze maakt je nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal.
Kortom: een aanrader.
Mvg Renata