Filosofische dierenverhalen

Renate2209 11 februari 2024
Wat een ontzettend fijn boek! Het zijn korte verhalen over (en vanuit) dieren die rondom de boom leven. Filosofische beschrijvingen over de gedachten en gesprekken van dieren. Een vleugje 'Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de Anaconda' van Bibi Dumon Tak met een vleugje 'Dát bedoel ik, zei de zalm' van Joke van Leeuwen, in het fantastische proza van Goldewijk. Aangevuld met erg mooie en warme platen van Jeska Verstegen. Deze sluiten naadloos aan bij de verhalen en roepen precies de juiste sfeer op. Voorlezen (vanaf een jaar of 7), zelf lezen (vanaf 9) en vooral ook hérlezen dit boek, want er zit zóveel in!

Meer recensies van Renate2209