Mooie achtergronden
Wat me het meeste gaat bijblijven van deze versie van Percy Jackson zijn de achtergronden. Het boek is geen vervanging van de Percy Jackson-boeken, maar het kan zeker de moeite waard zijn om het even te lezen als je het verhaal door de verbeelding van iemand anders wilt meekrijgen.
Zelf heb ik nooit zoveel graphic novels gelezen, deze kwam in mijn boekenkast te staan omdat ik fan ben van de Percy Jackson boeken. Veel personages verschilden wel van hoe ik ze me had voorgesteld, maar Percy zelf is goed neergezet en het is goed te zien hoe hij zich over dingen voelt. Annabeth, Grover, Chiron en Luuk missen wat van de diepgang die ze in het boek hebben.
Het verhaal is bondig, maar er is goed nagedacht over welke scènes zijn weggelaten, waardoor je toch het hele verhaal meekrijgt in 128 pagina's. Soms wordt er wel even verwezen naar wat er is weggelaten, dus qua plot volgt het het boek goed.
Wat het boek de moeite waard kan maken is hoe de omgeving is getekend. Het schooluitje naar het museum in de eerste pagina's is daar een goed voorbeeld van. Ik wist niet hoe het Metropolitan Museum of Art eruit ziet, dus dat is iets wat ik mee kan nemen naar het lezen van het boek. Ook draagt de hele klas schooluniformen, wat normaler is in Amerika natuurlijk, maar ik had het nooit toegepast op Percy Jackson. Dat soort dingen komen mooi naar voren in de tekeningen en kunnen het lezen van Percy Jackson net weer wat leuker maken.