Wat een GEWELDIG boek! Deze moet je echt lezen!

Riannesboekenwereld 07 november 2025
Over welk boek heb ik het? Ik heb Dodelijk algoritme van Theo-Henk Streng gelezen. Bedankt voor dit recensie-exemplaar!

In de herfstvakantie ging ik er eens goed voor zitten. De thriller Dodelijk algoritme. De cover is mooi en passend bij het boek. Rotterdam is de plaats waar het zich afspeelt. Ik had het boek in anderhalve dag uit, omdat ik helemaal in het verhaal zat. Ik kon het boek moeilijk wegleggen. Onverwachte wendingen zorgde voor nieuwsgierigheid en spanning. Het verhaal wordt verteld vanuit Iris. Het geeft een goed inkijkje in haar leven. Er zit genoeg verdieping in het boek, zowel bij de personages als het onderzoek waar ze mee bezig zijn in het verhaal. Het is een fijn leesbaar boek, mede door de vlotte schrijfstijl. Theo-Henk Streng heeft genoeg onderzoek gedaan naar of kennis van AI. Het is voor een leek als ik ook goed te volgen. Mooi ook hoe hij de ontwikkeling in dit boek beschrijft Niet alleen de mooie kanten, maar ook de minder mooie kanten van AI worden benoemt. Het kan ook in verkeerde handen vallen, zoals in dit boek. Het onderwerp was voor mij verfrissend en nieuw. Nog niet eerder zo over gelezen. Van mij krijgt het boek

Rechercheur Iris Rigter werkt samen met haar collega Bahir aan het onderzoek naar de moord op Victor Kranenburg. Victor is een techmiljonair en is eigenaar van het bedrijf Neurolink, wat met AI te maken heeft al gauw komen Iris en Bahir erachter dat er meerdere mensen een motief hebben. Eerst moet onderzoek op het lijkt uitwijzen wat er precies is gebeurd. Victor overleed net voordat er een bijeenkomst zou zijn waar hij een belangrijke boodschap zou brengen. Iris is een zeer betrokken rechercheur en gaat helemaal op in haar werk. Ze is inmiddels gescheiden en komt haar ex-man tegen in werksituaties. Samen hebben ze een puberzoon Spike, die de nodige problemen heeft. Daarnaast speelt er het een en ander rond haar moeder. Iris heeft ook zorgen om zichzelf, ze heeft het idee achtervolgt te worden. Is ze zelf nog veilig en kan ze de moord oplossen?

Meer recensies van Riannesboekenwereld

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.