Mooi verhaal

Riannesboekenwereld 07 november 2025
Drie vrouwen, vier levens van Dora Heldt en uitgegeven door Houtekiet heb ik gewonnen in ruil voor een recensie bij Hebban.

Ik was heel erg nieuwsgierig geworden door de titel en flaptekst. Het gaat over vier levens, omdat er een vierde vriendin overleden is. We volgen verder de drie vrouwen in het boek. Ik moest even wennen aan het boek. Veel informatie en verschillende personages in het begin van het boek. Ik heb dan ook het eerdere deel niet gelezen, want het kon los van elkaar gelezen worden. Nu denk ik dat het misschien wel beter was om het eerste deel eerst te lezen. Later in het boek kon ik de verhaallijnen beter plaatsen en las het boek makkelijk weg. Ik vond het mooi om de verschillende levens te volgen. Wel soms iets te geromantiseerd. Er zaten voorspelbare momenten in en toch ook wat wendingen. Dora Heldt schrijft vlot en met details. Zodanig dat je ook echt een voorstelling van de situaties en omgeving kan maken. Ik heb mij helaas wel lopen ergeren aan de grammaticale fouten in de vertaling en de typefouten. Dat kan een keer gebeuren, maar het was in dit boek naar mijn mening te veel. Een lekker dik boek van 525 bladzijden. Ik geef het boek

Na een ruzie van 10 jaar brengt de dood van Marie het vriendinnengroepje weer bij elkaar. Het was de wens van Marie dat Jule, Alexandra en Friederike weer samenkomen. De drie vriendinnen staan op een kruispunt in hun leven. De een is haar baan verloren, de ander heeft een dochter die onverwachts zwanger is en weer een ander heeft de zorgen voor een zieke moeder. Friederike vindt in het huis van haar moeder dingen die vragen oproepen en waar ze antwoord op wil hebben. Dan komt de Pinksterreünie eraan. De drie vrouwen zijn dan met z'n allen in een huisje wat ze als erfenis hebben gekregen. Hanna de vrouw van Marie wordt opgenomen in het vriendinnenclubje. Gaat het de dames lukken om uit het dal te kruipen van de tegenslagen die zij hebben gehad?

Meer recensies van Riannesboekenwereld

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.