Een meeslepende roman...

Riannesboekenwereld Riannesboekenwereld
10 mrt 2026

Eén moment van onoplettendheid verscheurt de levens van de familie MacBride. De gevolgen zullen hen nooit meer loslaten...

Yes!!! Ik mocht meedoen aan de LSUitgeverij leesclub van het boek Een leven zo ver, geschreven door M.L. Stedman. Gisteravond hadden we de leesclub met niemand minder dan Ilona! Wederom leuk om hieraan mee te mogen doen! De verschillende meningen die echt van een dikke ja naar een absolute nee liepen hebben we besproken. Bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Een leven zo ver is een verhaal waar ik al meerdere recensies en lovende woorden over gelezen heb. Een heel mooi verhaal waarin dood, rouw, geheimen, familiebanden en kwetsbaarheid naar voren komt. Het is een verhaal wat goed opgebouwd wordt. De eerste hoofdstukken leer je de personages kennen, dit duurde wat mij betreft wat lang. Daarna lees je verder over na het ongeluk en hoe de levens zijn veranderd. Er zit mooie diepgang in het verhaal. Het verhaal leest fijn, mede door het gedetailleerd beschrijven van de situaties. Australië ben ik nog nooit geweest, maar in dit verhaal reis je echt af naar dat land. Ook vond ik het mooi dat er drie delen zijn opgenomen in het verhaal, waarbij deel 2 10 jaar later is en deel 3 wanneer het kind echt flink al in de volwassenheid zit. Een roman met een heftig familieverhaal.
Van mij krijgt dit verhaal ⭐️⭐️⭐️⭐️

Het verhaal begint in 1958 in Australië. Een vrachtwagen denderde over de weg met telgen van de familie MacBride in de wagen. Een moment van onoplettendheid veranderd de levens voorgoed. Een heftig ongeluk volgt. Matt is de enige overlevende, de jongste zoon van de familie. Moeder Lorna en zus Rose waren niet mee. Zij waken bij Matt die in het ziekenhuis ligt. Het is de vraag of Matt helemaal kan herstellen en zijn revalidatie is zwaar. Hij is delen kwijt in zijn geheugen. De familie heeft een schapenhouderij die helemaal gedraaid werd door vader en overgenomen zou worden door de oudste zoon. Nu zij er niet meer zijn, is het de vraag hoe ze nu verder moeten. Een meeslepende roman over hoe het leven door een noodlottig ongeval helemaal op z'n kop komt te staan.

Meer recensies van Riannesboekenwereld