Fijn kerst tussendoortje!

Riannesboekenwereld 24 december 2025
Als vaste Verhalenfabriek-recensent krijg ik meerdere tussendoortjes om te lezen en recenseren. Ik heb nog wat tussendoortjes over Kerst bewaart voor nu. Ik heb het tussendoortje Kerst in de lift van Michon Voncken gelezen. Bedankt Juul en Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar!

Ik merkte door alle kerstdrukte dat ik niet zo lekker begon aan dit verhaal. Ik zat er niet meteen helemaal in, dit ligt zeker aan alle drukte en onrust van mezelf. Op het moment dat ik wel rust kreeg, kon ik het verhaal goed volgen en vond ik het lekker weglezen. Het kerst-thema doet het goed in deze tijd van het jaar, past perfect! Een arrogante kwal (sorry, maar ik vond dit echt!) die moet ontdooien past helemaal. Ik vond Ella goed neergezet en heel herkenbaar. Iedereen wil, vooral in het begin, goed zijn best doen bij een nieuwe baan. Onderaan de ladder beginnen en alle onzekerheid wat dit met zich meebrengt is voor velen herkenbaar. Dat het verhaal vanuit zowel Ella als Matteo geschreven is, leest fijn. De spicy momenten hoeven voor mij niet per se bij een kerstverhaal. Daarentegen is de Italiaanse kerstsfeer die beschreven werd zeker weer eens iets anders en van toegevoegde waarde. De twist maken het verhaal leuk om te lezen. Ik geef dit tussendoortje

Ella droomt van een carrière bij Fiore, een reclamebureau. In werkelijkheid doet ze vooral klusjes en dat is niet datgene wat ze wil. Totdat ze een idee kenbaar maakt voor een reclamecampagne, wat zorgt dat ze wel mag doen wat ze wil. Er is alleen wel één probleem: ze moet samenwerken met de arrogante Matteo. Hij is de directeur en is onweerstaanbaar aantrekkelijk. Matteo heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen, maar is dit wel wat hij wil? Hij kan alles krijgen wat zijn hartje begeert, maar is het allemaal omdat hij het is? Of omdat hij deze baan heeft en rijk is? Wanneer de campagne dreigt te mislukken, heeft Matteo Ella harder nodig dan hij dacht. Maar is dat alleen de reden om dichtbij haar te willen zijn?

Meer recensies van Riannesboekenwereld