Een heerlijk zomers tussendoortje om uit de winterdip te komen!

Riannesboekenwereld 22 januari 2026
Als vaste Verhalenfabriek-recensent kreeg ik het leuke tussendoortje Kattenkwaad en Courgettes van Linda Jansma. Buiten vriest het, 's middags schijnt een lekker zonnetje en ik zit lekker onder een dekentje. Met dit tussendoortje verdwijn je even naar zomerse temperaturen, plakkende kleding en zoek je naar verkoeling. Bedankt Juul en Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar!

Met Kattenkwaad en Courgettes verdwijn je dus even naar de zomer. De zomer staat voor de deur en Eva verwacht het rustig aan te kunnen doen. Totdat ze hoort dat alle bewoners van haar flat tegelijk op vakantie gaan. Hoe moet dat nu met hun gezamenlijke moestuin? Eva kan zeker sproeien met water in de hitte, maar kan dit niet alleen. Ze krijgt hulp van Lieuwe, een neef van een medebewoner. Lieuwe is een stugge man die alles graag goed organiseert. Met lijstjes en schema's wie wanneer in de moestuin werkt. Dan verdwijnen er groenten uit de moestuin, maar wie heeft dat gedaan? Ook hiervoor komt Lieuwe met een plan wat hij niet overlegt. Eva kan niet zo goed tegen die stugge houding, totdat hij met deze hitte begint te ontdooien. Al gauw vindt Eva hem toch leuk. Groeit er naast die overheerlijke groenten ook liefde in de moestuin?

Ook Kattenkwaad en Courgettes is weer een heerlijk tussendoortje wat je in één paar uur uitleest en wat goed in elkaar zit. Een fijn leesbaar verhaal. Linda heeft een vlotte schrijfstijl. Ze gebruikt de nodige humor, wat het verhaal luchtig maakt in die enorme hitte. De personages leer je goed kennen in dit korte verhaal. De moestuin en de flat zijn de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt, maar toch is dit groot genoeg voor dit tussendoortje. Ik geniet van dit soort tussendoortjes. Even verdwijnen naar een andere wereld! Een heerlijk zomers tussendoortje om uit de winterdip te komen. Ik geef dit tussendoortje

Meer recensies van Riannesboekenwereld