Een perfecte kerst-tussendoortje!
Als vaste Verhalenfabriek-recensent had ik Een perfecte kerst van Marli Elisa gekregen en deze wilde ik nog lezen, ook al is de kerst voorbij. De roze cover alleen al trekt meteen mijn aandacht! Bedankt Juul en Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar!
In Een perfecte kerst is Maudi de Grinch. Ze haat kerst om 10 redenen. De drukte en het perfecte plaatje van Kerst staat Maudi niet aan. Nu haar vader er niet meer is mist ze hem enorm met kerst en komen de herinneringen van hoe het was boven. Maudi heeft geld nodig voor haar backpack reis en ondanks dat ze kerst niet leuk vindt, gaat ze wel haar oom helpen op de kerstmarkt in Düsseldorf. Maudi mag logeren bij haar nicht Claire die wel een echte kerstfan is! Ze versiert het huis van onder tot boven en alles moet goed gestyled zijn. Op de kerstmarkt staat Maudi achter een kraampje met door haar oom gemaakte kerststerren van papier. Daar op de kerstmarkt ontmoet Maudi Noa. Hij is wel gek op kerst en laat Maudi de mooie schoonheden van de kerst in de stad zien. Zal dit Maudi ontdooien?
Marli Elisa heeft een leuk vlot leesbaar tussendoortje neergezet! Pak een Grinch en een kerstfan en je hebt een verhaal wat je vaker leest, maar door de Grinch op de kerstmarkt te zetten maakt Marli Elisa er toch een ander verhaal van. Weer eens iets anders, ondanks de karakters die vaker gebruikt worden. De personages zijn goed neergezet. Je leert ze echt kennen in dit verhaal en zo heerlijk lezen over die tegenpolen wat betreft kerst! Voor een tussendoortje zit er genoeg diepgang in. Ik ben van begin tot eind blijven lezen en kon niet meer stoppen. De sfeer die is neergezet maakt het een echt kerstverhaal. Ik heb genoten en wil zeker nog meer van Marli Elisa lezen! Blij dat ik er toch voor gekozen heb om deze nog te lezen. Van mij krijgt dit tussendoortje