Fijn spannend tussendoortje!

Riannesboekenwereld 10 januari 2026
Het onrecht van Rianne Meijburg mocht ik lezen en recenseren als Vaste Verhalenfabriek-recensent. Bedankt Juul en Verhalenfabriek voor dit tussendoortje! Ik had nog niet eerder iets gelezen van Rianne Meijburg, maar ben zeker benieuwd naar meer tussendoortjes van haar. Met de sneeuw buiten ging ik eens even lekker onder een dekentje dit tussendoortje lezen.

Het onrecht is een spannend tussendoortje met een open eind. Ik zou zo graag willen weten hoe het verder gaat, dus ik hoop op een vervolg. Ik blijf er nu in hangen dat het verhaal niet afgerond is, ik kan er verder niet te veel over vertellen vanwege spoilers. Het tussendoortje leest lekker weg. Je begint meteen met een situatie, waardoor je bij het volgende hoofdstuk terug in de tijd gaat. De nieuwsgierigheid bij mij was meteen aangewakkerd! Het verhaal wordt vooral vanuit Jacky verteld. Jacky groeide op met een jeugdtrauma, wat een gewelddadige gezinssituatie voor invloed heeft op het verdere leven is goed uitgewerkt. Er zit genoeg verdieping in voor een kort verhaal. Leuk trouwens dat Rianne Meijburg De Verhalenfabriek en een paar titels van tussendoortjes van andere auteurs liet terugkomen! Ik vind tussendoortjes altijd heel fijn lezen. Van mij krijgt dit tussendoortje

In Het onrecht heeft Jacky na een moeilijke jeugd haar leven op de rit. Tot ze eindelijk stappen durft te zetten als haar relatie niet is wat ze wil. Ze gaat op zoek naar een nieuwe baan en vindt die algauw dankzij een vriendin van vroeger. Jacky houdt van hardlopen. Tijdens haar rondje hardlopen door het bos ziet ze dat er een dame verkracht wordt. Ze grijpt in. Het slachtoffer doet aangifte, maar kan Jacky als getuige naar de politie stappen? Zouden ze de dader kunnen pakken?

Meer recensies van Riannesboekenwereld