Een fijn feelgoodboek.
Het laatste boek van de World of Romance Boekenlounge 2025 is uit! We hebben Het kleine kasteel in Schotland van Julie Caplin gelezen. Bedankt Harpercollins voor dit recensie-exemplaar! Het is een echt Zin in feelgoodboek met de tropes festive romance, forced proximity en workplace romance.
Wat was het leuk om met een groep enthousiaste lezers dit jaar mee te mogen doen aan de World of Romance Boekenlounge. Elke keer was het een verrassing welk boek we zouden gaan lezen. Alvast in de catalogus kijken en dan een hint krijgen, zodat je verder kon puzzelen. Elkaars meningen en recensies lezen. Wat een feestje was dit!
Maar ja, het laatste boek is uit... Ik had al eerder boeken van Julie Caplin gelezen. Dit is een deel in een serie, maar de serie hoeft niet op volgorde gelezen te worden. Het is weer een boek wat lekker wegleest. Julie Caplin heeft een vlotte schrijfstijl wat ik zeker kan waarderen. Je leert de personages goed kennen. Deze keer zitten er ook personages in die je in het echte leven als irritant en vervelend kan ervaren. Door omdenken wordt er uitgelegd hoe je deze personages ook kan zien. Heerlijk die tegenpolen om over te lezen. Ik miste wat diepgang, het bleef voor mij wat oppervlakkig. De setting van een kasteel in kersttijd vond ik wel heel leuk. De sfeer met de sneeuw maakt het helemaal af. Ik bleef nieuwsgierig en elke keer kwamen ergens in het verhaal de saffieren weer terug. Ik moet binnenkort maar eens de andere delen gaan lezen. Van mij krijgt dit boek
Izzy erft van een oudoom een kasteel in Schotland. Izzy wil het kasteel omtoveren tot B&B, maar er is nog veel te doen wil het te verhuren zijn. Natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Haar moeder Xanthe is aanwezig en heeft ook haar mening. Ze heeft al reserveringen aangenomen en dat terwijl de B&B nog niet klaar is. Dan ontmoet Izzy Jim en Jeanette die aan het wildkamperen zijn. Wanneer hun tent weggewaaid is, slaan ze de handen ineen en gaan ze elkaar helpen. Eén kamer in de B&B is al verhuurd aan de schrijver Ross. Hij wil in alle rust kunnen werken en niet gestoord worden. Dit is nog een hele opgave. Hij is nors, maar ook woest aantrekkelijk. Kan Izzy hem laten ontdooien?