Mooi verhaal

Riannesboekenwereld 23 december 2025
Vandaag ben ik aan de beurt in de blogtour van In jouw licht van Irene Kroon. Bedankt Uitgeverij Hartklopper voor dit e-book als recensie-exemplaar!

Een mooi geschreven verhaal. Irene laat de mooie kanten van werken in de zorg zien, maar ook zeker de nare dingen die mensen in de zorg meemaken. Familie die het beste wil en steeds meer eisen, maar ook onverwachte overlijden. Voor mij waren er herkenbare dingen in het boek terug te vinden. Mijn moeder werkt nog in de zorg en mijn vader heeft gewerkt in de zorg, hij is net met pensioen. Ze hebben elkaar leren kennen op het werk en werkten op dezelfde afdeling toen ze hun relatie begonnen. Dit maakte dat ik het een leuk boek vond om te lezen! Irene schrijft beeldend, waardoor ik het verhaal fijn vond lezen. Vanaf de eerste zin was mijn aandacht getrokken. Het verhaal begint met een heftige scène wat wel de realiteit is. Ik had een stukje in het boek dat voor mijn gevoel wat trager ging, terwijl daarna de vaart er weer in zat. De personages vond ik mooi neergezet met hun positieve en negatieve kanten. Floris is echt een lieverd voor iedereen! Denkt ook aan iedereen om hem heen en is begaan met de kinderen op zijn afdeling. Mooi hoe Irene Kroon diepgang aan het verhaal geeft door onderwerpen als verlies, jaloezie, pesten op de werkvloer, onmacht en rouw bespreekbaar te maken. Het was een heerlijk feelgoodboek om te lezen en krijgt van mij

In jouw licht gaat over Floris, kinderarts in opleiding en werkzaam in het ziekenhuis. Het wel en wee van kinderarts in opleiding komt naar voren. Dan komt op dezelfde afdeling verpleegkundige Romée werken. Ze is nieuw en wordt door Klaske, de teammanager, vervelend behandeld. Heel duidelijk op de afdeling is dat je geen relatie mag aangaan met een collega, dat wordt als niet wenselijk beschouwd. Dan gaat Romée toch meer voelen voor Floris en andersom ook, maar kan dat wel met hun werk? Floris is half Nederlands en half Italiaans. Zijn oudoom is overleden en zijn vader moet naar Italië voor de erfenis. Dan gaat de gezondheid van zijn vader ineens snel achteruit en komt hij te overlijden. Floris is nu degene die voor de erfenis van zijn oudoom naar Italië moet. Wat zal hij erven?

Meer recensies van Riannesboekenwereld