Soms moet je verdwalen om thuis te komen.
Het e-book Wintercrime van Ingrid Leungen mocht ik lezen en recenseren. Het is een cozy wintercrime en voor mij het eerste boek wat ik van deze auteur lees. Bedankt Kabook voor dit recensie-exemplaar!
De zin op de cover en de cover zelf maken dat ik nieuwsgierig ben naar het boek Wintercrime. Ik ga dan ook vol nieuwsgierigheid lezen. Het is echt een cozy wintercrime, want de spanning is er voor mij in de zin van nieuwsgierig zijn naar wat komen gaat. Echt spannend spannend is het niet. Mijn moeder vindt thrillers niet altijd even fijn om te lezen, maar dit verhaal kan ook zij prima lezen. Hou je echt van een flinke thriller? Dan is het verstandig een ander verhaal te kiezen. Ik merkte dat ik na het eerste hoofdstuk gepakt was door het verhaal, alleen gaande weg verloor ik even mijn nieuwsgierigheid. Net over de helft van het boek werd mijn nieuwsgierigheid weer helemaal geprikkeld. Het verhaal las lekker weg. Ingrid heeft een fijne schrijfstijl en beschrijft de situaties heel gedetailleerd. De personages vond ik wat oppervlakkig blijven, maar dat past ook bij de dikte van het boek. Het verhaal is goed opgebouwd en heeft korte hoofdstukken, wat fijn leest. Ik vond het leuk om dit verhaal te lezen en dus krijgt dit verhaal van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️
Isabelle leidt een voorspelbaar leven. Voor haar gevoel is alles al uitgestippeld en dat is niet wat ze wil. Ze wil een avontuur aangaan en ze gaat met haar camper op reis, maar dan strandt ze met pech langs de weg vlakbij een dorp in Frankrijk. Ze loopt naar het dichtstbijzijnde dorp en vindt onderdak bij mevrouw Laporte. Mevrouw Laporte is een gesloten vrouw. Ze blijkt al veel meegemaakt te hebben in haar leven, waar niet over gepraat wordt. Dan vindt Isabelle een doosje met een brief in haar camper. Ze gaat op onderzoek uit. Isabelle komt ook achter de verdwijning van Maria, de zus van mevrouw Laporte. Een mysterie wat het dorp al jaren in zijn greep houdt.