Een fijn leesbaar tussendoortje
Je moet niet iemand de macht geven om te veranderen wie je bent.
Bij de facebookgroep Mustreads or not had ik het Tussendoortje Pluk de dag van Simoné Steenkamp en uitgegeven door De Verhalenfabriek gewonnen. Wat een super leuk tussendoortje!
Pleun zegt toe om op de pluktuin van tante Mies te passen nadat haar relatie met Thijs uit is. Ze heeft even genoeg van mannen en zich aanpassen aan wat een man van haar wil, maar dan komt de leuke Koen appels brengen voor de taarten die gebakken worden in het theehuis. Tanta Mies gaat met haar man naar de ouders van Pleun die in Portugal wonen. Alle benamingen zoals zaailingen, spenen en eenjarig zeggen haar weinig. Als een cactus het al niet overleeft bij haar, hoe moet het dan met al deze bloemen gaan? Gelukkig is daar Tanja. Zij bakt het lekkers wat ze verkopen in de pluktuin, maar is ook de vraagbaak van Pleun. Als Pleun gaten en tulpen in het wilde weg ziet liggen is Tanja de eerste die ze roept. Is dit toeval of is er opzet in het spel?
Wat een heerlijk tussendoortje! Simoné heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Heel duidelijk hoe ze alles beschrijft, soms iets te duidelijk... de naaktslak en zijn slijm voelde ik in mijn eigen laars zitten, bah! Heel mooi hoe Pleun groeit en zichzelf weer leert kennen. Een twist zorgde voor wat verbazing, omdat ik het niet helemaal zag aankomen. Al met al krijgt dit tussendoortje Ik zou zeker meer van haar willen lezen!