Voor de liefhebbers
Aan de omslag kun je in dit geval al duidelijk zien op welke doelgroep de uitgever zich richt. Maar ook al lezend klopt dat vooroordeel.
De gebruikelijke ingrediënten zijn romantiek, familie-intriges, geheimen en sterke onafhankelijke vrouwen die tegen de verdrukking in gaan en daarnaast ook nog wat tragische elementen. Daar is niks mis mee. Alleen het is niks voor mij. Net als ‘typisch mannelijk leesvoer’ van Gijp en Kieft etc.
Het verhaal heeft dan nog wel een historische context, maar een boerenopstand in Italië spreekt me wat weinig aan en WO II komt eigenlijk maar zijdelings aan de orde.
De schrijfstijl is toegankelijk, maar weinig origineel. Al met al een boek dat lekker weg leest en voor wie daar gevoelig voor is kan het een emotionele impact hebben.
Voor wie denkt na het lezen van deze recensie te maken te hebben met een vrouwonvriendelijke lezer, Hella Haase, Isabel Allende en Annie E. Proulx horen bij mijn lievelingsauteurs.