Leuk avontuur vol vriendschap, haat en liefde

Rosie Gruters 20 augustus 2025
Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, ik ken de schrijver niet. Maar de beschrijving vond ik wel interessant. Het verhaal draait om een natuurramp die over Nederland spoelt en waar je vanuit twee broers, een paar vrienden/vriendinnen het verhaal beleeft. De moeilijkheden rond bijkomende personages, de struggles onderling, het moeten overleven in een nieuw landschap en de avonturen die volgen uit hun tocht door dit nieuwe land, zijn enorm meeslepend. Vanaf vooral het tweede hoofdstuk, trekt de schrijver je echt mee van pagina naar pagina. Het is losjes maar enorm filmisch beschreven. Je merkt op sommige punten wel dat het een beginnende schrijver is, maar dat deerde mij niet echt. Het verhaal en de karakters tezamen met bloeiende liefdes en relaties lieten mij dat echt vergeten.

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.