Overgewaardeerd, langdradig en saai

Rubensky 13 augustus 2024
Mijn eerste recensie van een boek op dit platform en helaas geen positieve. De hoge notering en de vele lovende recensies hebben mij doen besluiten aan dit boek te beginnen. Vandaag leg ik het, na iets minder dan 200 bladzijden te hebben gelezen, teleurgesteld weg. Normaal gesproken worstel ik mij altijd wel een weg door boeken heen, ook als ze wat minder aansprekend zijn. Een klein leven is een van de eerste boeken waarbij dat niet lukt.

Na 200 bladzijden is nog steeds niet duidelijk waar dit boek over moet gaan. De lijnen tussen de hoofdpersonen blijven veel te lang vaag en er gebeurt nauwelijks iets. Er wordt heel veel tekst gebruikt die eigenlijk niets toevoegt aan het verhaal, daardoor is het saai en verdwijnt het enthousiasme om verder te lezen.

Ik begrijp werkelijk niet waar alle lovende recensies over dit boek vandaan komen maar mogelijk ligt het mij gewoon niet zo goed. Misschien dat een samenvatting mijn aandacht vast kan houden om zo de essentie van het verhaal mee te krijgen, de kans dat ik het boek verder zal lezen is uitermate klein.

Meer recensies van Rubensky