Fantasy van de bovenste plank! Dracula ontmoet Blade!

SaeedAjaib SaeedAjaib
29 mrt 2023

Ik ben op een missie om meer Nederlandstalige fantasy te lezen en dit was een ontdekking van formaat.
De wereld die Sophia Drenth heeft gecreëerd is indrukwekkend en dat voor een eerste boek in de reeks. De sfeer gaf me Bram Stoker's Dracula vibes, maar dan werd ik geslagen met moderne invloeden en moest ik aan Blade denken (Ja, ik ben een filmnerd).

Ik begrijp dat de schrijfstijl misschien niet voor iedereen is weggelegd, maar naar mijn bescheiden mening geeft dit het verhaal echt wel een extra scheut authenticiteit aan de wereld. Het zoog mij alvast in het verhaal en liet me niet meer los tot het einde.

Dit boek heeft alle facetten van een goed fantasy verhaal. Politiek, sublieme wereld, actie, magie, genuanceerde personages en dan als bonus vampiers.

Ik ben echt wel benieuwd hoe het verhaal verder gaat en hoe de wereld verder wordt uitgediept.
Elke liefhebber van het fantastische genre moet deze gelezen hebben. En als je niet van fantasy houdt? Geef het een kans, want dit is er ééntje van de bovenste plank!

Meer recensies van SaeedAjaib