Liefde in al haar vormen
De waarheid tussen jou en mij is het tweede deel van de serie Jij en ik. Het boek is los van het eerste deel te lezen.
Het verhaal gaat over Linde en wordt vanuit haar perspectief verteld. Linde werkt als redacteur bij een uitgeverij. Wanneer de relatie van haar collega Thom over is, komt hij tijdelijk bij Linde wonen.
Veerle en Florian, de vrienden van Linde, gaan trouwen. Als vriendin van dit koppel krijgt Linde de rol als ceremoniemeester toegewezen. Om de bruiloft goed te kunnen regelen heeft het koppel weddingplanner Femmi ingehuurd. Linde moet nauw met Femmi samenwerken om alles voor de bruiloft te regelen.
Linde heeft zelf niet zo veel met het concept van trouwen en houdt ook helemaal niet van romantische dingen. In het verleden zijn haar relaties op dat gebied dan ook stukgelopen. Dit heeft ertoe geleid dat Linde haar eigen geaardheid is gaan onderzoeken. Tijdens de samenwerking met Femmi gaat Linde nadenken over haar beeld van romantiek en relaties. Klopt dit beeld eigenlijk wel? Durft Linde uit te komen voor haar geaardheid?
Ik had er moeite mee om in het verhaal te komen. Ik miste soms wat meer diepgang in de verhaallijn. Ik vond het wel verfrissend dat er in dit boek onderwerpen als aseksualiteit besproken werden. De auteur neemt de tijd om de lezer er op te attenderen dat liefde in verschillende vormen voorkomt. Het boek onderscheidt zich daarmee van andere feelgood verhalen. Als je geïnteresseerd bent in deze onderwerpen, dan zou het boek best iets voor je kunnen zijn. Dit verhaal heeft mij niet kunnen raken andere boeken van deze auteur zeker wel.