Kates overwinning
Kates overwinning is het tweede en meteen ook het laatste van de serie Oorlogshospitaal Mulberry Hall.
In deel twee leren we het personage van Kate beter kennen. Door een bombardement is Kate haar huis in Londen verloren en is er geen plek meer om naar terug te keren. Kate is gaan werken op Mulberry Farm, maar mist het leven dat ze daarvoor in Londen had.
Werken op een boerderij is een grote omschakeling voor Kate. Ze is het drukke stadse leven in Londen gewend en vind het rustige leven op de boerderij een beetje saai. Het werk op de boerderij bestaat vooral uit vroege en lange dagen. Dit geeft haar voldoende tijd om over dingen na te kunnen denken. Ze vraagt zich af wie ze nu eigenlijk is wat ze zelf graag in haar leven zou willen. Zal er ooit nog een einde aan de oorlog komen?
Langzaam maar zeker lukt het Kate om aan haar nieuwe leven op op het landgoed van Mulberry Hall te wennen. Ze sluit nieuwe vriendschappen en begint het leven op het platteland steeds meer te waarderen. Misschien is er zelfs ruimte voor de liefde…
Zal het Kate lukken om haar dromen na te jagen?
De auteur heeft het verhaal wederom op een beeldende manier weten te beschrijven. Deel twee van de serie leest net zo fijn als deel een. Door de vlotte schrijfstijl vlieg je zo door het verhaal heen.
In deel twee wordt er meer aandacht besteed aan de dromen van de personages en hun verlangens naar een leven na de oorlog. Je leeft helemaal mee met het verhaal van Kate en haar hondje Dippy. Ook in dit deel is er ruimte voor serieuze onderwerpen die worden afgewisseld door luchtige onderwerpen en bijzondere vriendschappen.
Het verhaal heeft een mooi afgerond einde en na het lezen van deel twee, sluit je de serie met een tevreden gevoel af.