Rozen & revolutie

Sarah Sarah
29 mrt 2024

‘Rozen & Revolutie’ is het eerste boek in de serie “De vrouwen van Mayfair”.

Het verhaal speelt zich af in Londen in het jaar 1836. In die tijd hadden vrouwen, vooral als ze getrouwd waren, maar weinig rechten; de man had de volledige controle.

Lady Sesily Talbot is een welgestelde erfgename die tot de nieuwe adel behoort. Sesily negeert vaak de geldende regels en doorbreekt met tradities. Ze heeft weinig op met de beperkingen die haar als vrouw worden opgelegd. Door haar flirtige persoonlijkheid heeft Sesily een reputatie opgebouwd. Ondanks de oordelen en roddels die over haar circuleren, trekt ze zich daar niets van aan.

Sesily heeft ooit een verboden kus gedeeld met de Amerikaanse Caleb Calhoun. Hij is de enige man die ze echt wenst. Na al die tijd is ze zowel hem als hun kus nog steeds niet vergeten. Wanneer hun paden opnieuw kruisen, blijkt het moeilijk voor beiden om van elkaar weg te blijven. Hun verhaal wordt vanuit afwisselende perspectieven verteld.

Toen ik begon met lezen, vond ik het lastig om door de proloog heen te komen. De schrijfstijl van de auteur sprak me in eerste instantie helemaal niet aan. Naarmate het verhaal vorderde, vond ik het iets beter worden, vooral omdat de focus op sterke vrouwen en hun missie lag. Helaas verdween dit interessante aspect al snel naar de achtergrond.

Het verhaal richt zich al gauw op de gevoelens tussen Sesily en Caleb. Hun relatie wordt gekenmerkt door een constant spel van aantrekken en afstoten. Het verhaal wordt verteld vanuit beide perspectieven, wat een goed inzicht geeft in hun gedachten en emoties. We zien hun relatie steeds verder ontwikkelen, inclusief een aantal erotische scènes.

Persoonlijk vond ik het verhaal niet erg boeiend en kon ik niet wennen aan de schrijfstijl van de auteur. Het is jammer dat het interessante deel van het verhaal naar de achtergrond verdween.

Als je geïnteresseerd bent in de romantiek tussen Sesily en Caleb, dan is dit verhaal misschien wel iets voor jou. Voor mij was dit verhaal helaas geen match.

Meer recensies van Sarah