Verrassende keuze voor iemand met mijn (gebrek aan) muzieksmaak

13 januari 2022
Laat ik nu niet bekend staan om mijn geweldige smaak of kennis van muziek. Mijn eerste boek van tweeduizendtweeëntwintig is dus een niet zo voor de hand liggende. Dave Grohl, The Storyteller kwam voorbij in mijn tijdlijn op Instagram. Daar komt wel meer voorbij maar dit keer trok het mijn aandacht. Het gevoel dat ik dit boek móest lezen was er direct en liet me ook niet meer los. Dat gevoel was zo sterk dat ik The Storyteller zelfs gekocht heb in plaats van gereserveerd bij de Bibliotheek.

Waar dat gevoel, dat ik dit boek móest lezen, vandaan kwam? Ik heb werkelijk geen idee. Kan mezelf toch echt geen fan van Foo Fighters of zelfs maar Nirvana noemen. Ik begon dus met andere verwachtingen aan dit boek, dan een fan of een muziekliefhebber in het algemeen, zou hebben.

Om maar even te illustreren hoe beroerd mijn muziek kennis is.In The Storyteller schrijft Dave Grohl over Lemmy. Nu is de kans sowieso al klein, maar ik denk niet dat Dave Grohl en ik ooit vrienden zullen worden. Hij noemt Lemmy's achternaam namelijk niet, want als je niet weet wie Lemmy is heb je niets in zijn buurt te zoeken zo schrijft hij.Ik heb het maar even geGoogled want echt geen flauw idee.

Zoals te verwachten valt van een songwriter heeft Dave Grohl een vlotte schrijfstijl en leest het boek makkelijk weg.
The Storyteller is niet zozeer een biografie maar meer een aaneenschakeling van anekdotes.
Aan de hand van die anekdotes vertelt hij hoe hij als kleine jongen droomde van een leven als muzikant en hoe hij uiteindelijk frontman is geworden van Foo Fighters. Die anekdotes worden wel zeer smakelijk, met humor en realiteitszin verteld. Zijn ontmoetingen en samenwerkingen met o.a. Iggy Pop, Paul McCartney, Tom Petty, Pat Banatar, AC/DC en heel veel anderen leveren stuk voor stuk smakelijke verhalen op. Inmiddels ben ik dus heel wat muziek kennis rijker.
Ik vond het vermakelijk om te lezen maar kan ik me heel goed voorstellen dat de fans op meer gerekend hebben.

Lees mijn hele recensie door onderstaande link te kopiëren en plakken in je zoekmachine of ga naar schrijfhart.nl en zoek het daar op

Meer recensies van