Onthullende en onthutsende reizen
Als een lang verborgen deel uit het verleden het leven van Lily volledig overhoop heeft gehaald, is ze vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Haar moeder Frances heeft altijd gelogen over haar afkomst.
Terwijl ze op reis gaat naar Europa gebruikt ze haar moeders dagboeken als leidraad voor haar reisdoel. De onthullingen in de journals brengen haar naar 1912 als Rachel met de RMS Titanic naar New York reist.
Zal Lily haar rusteloosheid achter zich kunnen laten als ze dichter bij de waarheid komt, en de redenen ontdekt waarom haar moeder gelogen heeft?
“De hele week had ze geklaagd over de niet bestaande pijn. Ze vermoedde immers dat mevrouw geen enkel ander excuus zou aanvaarden om haar een halve dag vrijaf te geven.” Aster Borg
Frances van Aster Borg is het tweede deel van de prachtige historische roman serie Waar de mist niet kan komen.
Aster Borg had mij met Lily, het eerste deel van deze serie, al helemaal in de ban van zijn verhaal. En met Frances lukt hem dat opnieuw. Frances herbergt veel mooie lagen, die zijn terug te brengen naar slechts een aantal (hoofd)personages, maar die qua beleving zoveel groter voelen. Je wordt echt meegezogen in de gebeurtenissen en de levens van de vrouwen die aan elkaar verbonden zijn.
De auteur geeft het verhaal een paar verrassende wendingen, romances en vriendschappen die op zichzelf al voldoende boeiend zijn. Maar de manier waarop Aster Borg een van de bekendste en meest controversiële scheepsrampen in zijn verhaal heeft verwerkt, is meeslepend gedaan en levensveranderend voor enkele van de karakters. De auteur heeft de scheepsramp, de overige gebeurtenissen en zijn personages, met zijn mooie en duidelijke schrijfstijl heel goed weten over te brengen.
Frances heeft mij, net als Lily, betoverd en na het aangrijpende einde kan ik niet wachten om, hopelijk over niet al te lange tijd ;-), het vervolg te kunnen gaan lezen.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks