Opgegraven geheimen
Als er stoffelijke resten worden gevonden bij het Zilvermeer, krijgt voormalig oorlogsverslaggeefster Maaike de Ridder de opdracht om zich als onderzoeksjournaliste in de zaak te verdiepen. Maaike stuit daarbij al snel op een oude vermissingszaak, die zorgt dat ze zich in de opdracht vastbijt.
Hoe dieper Maaike graaft hoe dichter ze bij de waarheid en een oud familiegeheim komt, en daar zit niet iedereen op te wachten. Iemand heeft er alles voor over om de daadwerkelijke toedracht begraven te houden. Maar Maaike laat zich niet tegenhouden. Zij is vastbesloten de onderste steen boven te krijgen.
“Maaike stopt even en legt haar hand op het hek dat om de werf heen staat. Er is iets beklemmends aan deze plek.” Nicole van der Spek
Ontaard van Nicole van der Spek is een spannende thriller over trauma en waarheidsvinding.
Het boek gaat gelijk goed van start en trekt je al snel het verhaal in. Er ligt een sterke fundering waarop Nicole van der Spek op meeslepende wijze alle bouwstenen plaatst. Ze geeft je het gevoel dat de waarheid gemakkelijk te vinden is, maar net zoals haar personages weet ze die lang bij je weg te houden. De eenvoudige oplossing die je daarin denkt te lezen is bedrieglijk en zorgde ervoor dat ik diverse malen de deksel op mijn neus kreeg als ik dacht dat ik het wist.
Heden en verleden lopen in Ontaard door elkaar heen en het personage van Maaike slalomt daar, geplaagd door haar eigen trauma’s, boeiend tussendoor. Niet alleen Maaike vertelt het verhaal, maar ook een aantal andere karakters krijgen het woord. Dat brengt zowel duidelijkheid als extra mogelijkheden, waardoor je past echt wijzer wordt als alle lijntjes verbonden zijn. De personages brengen allemaal een laagje in de spanning en zorgen voor een diversiteit aan gevoelens en thema’s die mooi, soms hartverscheurend en vaak spannend zijn. Gezamenlijk vormen ze een verhaal dat overtuigt en verrast.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks