Een avond om nooit te vergeten?

sheila_hjv_inbooks 19 februari 2026
In de hoop snel weer aan het werk te kunnen, ontmoet de op non-actief gestelde arts Eva de psychiater die haar toekomst in zijn handen houdt in een verlaten kroeg. Alleen Eva, de psychiater en de barman zijn aanwezig.

De man die haar beoordeelt beschikt over informatie uit het verleden van Eva, waar ze niet aan terug wil denken. Als hij ook over gegevens beschikt uit het leven van Jurgen en zijn beweringen steeds vreemder worden, wordt de sfeer alsmaar grimmiger.

Zullen Eva en Jurgen de duistere waarheid ontdekken?

“Hoe vaak is het geen vulling van tijd, om maar niet alleen te hoeven zijn? Alles om maar niet alleen te hoeven zijn. Niet overgeleverd te worden aan de vragen, en de stilte.” Chris Hoksbergen

Verhaaltjes voor het sterven gaan van Chris Hoksbergen is een bijzondere en verrassende thriller over leven, dood en weten.

Chris Hoksbergen overrompelde mij met het originele karakter van zijn thriller. Vooral in het begin creëer je in gedachten allerlei theorieën over het verhaal die, in ieder geval bij mij, geen van allen bleken te kloppen. En zelfs als de verhaallijnen alsmaar duidelijker worden, weet de auteur je nog steeds op het verkeerde been te zetten. Dat maakte de thriller boeiend om te lezen en intrigerend om te ontrafelen.

De kleine setting van het verhaal wekt misschien een weinig enerverende indruk, maar ook dat is een illusie. Door de verhalen die worden verteld en de belevenissen die voorbijkomen zijn de personages omvangrijker dan je in eerste instantie vermoedt. De samenkomst van de drie hoofdpersonen in de bar lijkt eenvoudig, maar is dat niet. De rol van ieder karakter is van belang. Hoe en wanneer ze dat tonen is echter gehuld in geheimzinnigheid.

Chris Hoksbergen schrijft zijn verhaal op een manier die, net als de inhoud, prettig leest en niet simpel te doorgronden is. Het vraagt om aandacht en verbeeldingskracht, maar door alles wat hij aan je presenteert, is dat zeker geen vervelende opgave.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks