Verborgen waarheden
De moord op de beste vriend van Alexander Stern en een bekentenis uit onverwachte hoek, laten de fundamenten waarop zijn gezin is gevormd op ontwrichtende wijze wankelen. Waarom moest de vriend dood en wat wist de dader.
Vele jaren later hebben Billie en Boaz al lange tijd geen contact meer met hun vader. Het is dan ook een grote schok voor Billie als hij opeens opduikt op haar werk, haar waarschuwt dat ze misschien in gevaar is en vervolgens weer verdwijnt voordat ze vragen kan stellen.
Billie’s zoektocht naar de waarheid onthult schokkende feiten en brengt haar leven in gevaar.
“Ik sluit mijn ogen en leg mijn vlakke hand op het papier. Ontzet laat ik alles tot me doordringen. Mijn vingers krommen zich, alsof ik de woorden wil samenpersen tot één grote zwarte onleesbare bal inkt die ik weg kan gooien. Is alles gebaseerd op een leugen?” Marion van de Coolwijk
Vlijmscherp van Marion van de Coolwijk is een spannende psychologische thriller die je laat geloven dat je alle antwoorden hebt, maar je laat ontdekken dat die veronderstelling niet klopt.
Marion van de Coolwijk heeft het verhaal in twee delen opgesplitst en ze ieder op een eigen manier spannend gemaakt. Het is heel boeiend om de hoofdpersonages in beide fases van hun leven mee te mogen maken. En ondanks dat de zus het grootste gedeelte van het verhaal voor haar rekening neemt, voelt de broer toch ook als een hoofdpersoon omdat hij zo nauw betrokken is bij de gebeurtenissen die de karakters hebben gevormd.
De auteur zet de verhaallijnen goed uit en ook de personages worden duidelijk neergezet. De onderhuidse spanning, de geheimen en mysteries zijn volop aanwezig. En alhoewel ze geen van allen van het nagelbijtende kaliber zijn, maken ze toch indruk door de manier waarop alles wordt verhuld. Ook de complexiteit van de personages en hun emoties zorgen voor een gevoel van onbehagen dat zelfs na de ontknoping nog nasuddert.
Vlijmscherp is een sterke thriller die scherp en intrigerend wordt verteld, en die je verrast op momenten dat je het niet verwacht.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks