Verzwegen waarheid

sheila_hjv_inbooks 23 november 2025
Althea is een gewone tiener die samen met haar moeder in een rustig stadje woont. Haar leven verandert echter compleet als ze op school een voorwerp in haar locker vindt en daarmee achter zaken komt die voor haar werden verzwegen.

Als de leugens die Althea haar hele leven verteld zijn aan het licht komen, weet ze dat ze de hele waarheid moet achterhalen. Een waarheid die sterk verbonden is aan de Griekse mythologie. Samen met een groeiende groep vrienden moet Althea alles op alles zetten om vijanden af te weren en geliefden veilig te houden.

“Ik sloeg beide armen rond zijn hals en voelde me opgelucht dat ik dat stuk niet moest lopen.” Lauren Bresseleers

De Griekse Uitverkorenen van Lauren Bresseleers is het eerste deel van een spannende young adult serie waarin de Griekse mythologie een boeiende en originele rol heeft.

Lauren Bresseleers heeft een leuke manier gevonden om aan de Griekse goden en hun gaven een draai te geven die zowel nieuw als vertrouwd aanvoelt. Ze vertelt op een fijne manier het verhaal van haar personages waarin het karakter Althea de hoofdrol speelt. Je volgt alles door haar ogen en het is een prettig personage om mee op te trekken. Het verhaal wordt al snel na de start lekker spannend en mysterieus. Waarbij de spanning in die fase niet in het actie-element zit, maar vooral te vinden is in het mysterie.

De Griekse Uitverkorenen is fijn om te lezen en kent een leuke variatie qua personages. Wel miste ik daarin een klein beetje extra uitwerking. Nu weet ik vooral wat ze kunnen en wie ze zijn in het moment dat je ze leert kennen, maar ik weet eigenlijk nog niet echt wie ze daarbuiten zijn. Daar staat tegenover dat je op beknopte wijze wel deelgenoot wordt gemaakt van hun ontwikkeling. Ik hou erg van boeken waarin de personages samen leren wat ze kunnen en daarvoor bijvoorbeeld een academie bezoeken. Wat dat betreft heb ik veel liefde voor eerste delen.

Lauren Bresseleers maakt een fijn begin met haar serie en wekt nieuwsgierigheid naar hoe het verder gaat. En ik hoop dat we dan ook de personages beter leren kennen.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks