Verliezen, vasthouden en vinden

sheila_hjv_inbooks 12 november 2025
Terwijl Mirra steeds onzekerder wordt in haar relatie, worstelt Launo met fantasieën die alsmaar meer aandacht vragen. Wanneer Mirra ontdekt wat er aan de hand is, komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Kan ze hem geven wat hij nodig heeft, zonder zichzelf kwijt te raken?

Als ze het gevoel krijgt dat haar huwelijk niet meer te redden is, kampt ze met pijn, verdriet en een houden van dat niet verdwijnt. Haar familie en vrienden trekken haar door de moeilijke tijd, waarin een nieuwe vriend haar twijfels over zichzelf laat zwijgen.

Durft Launo toe te geven aan zijn ware gevoelens? Zullen hij en Mirra het geluk weer vinden zonder elkaar te verliezen?

“Maar telkens als ik de woorden wil uitspreken, dat we beter kunnen scheiden, breekt mijn hart. Niet alleen om het verlies van ons, maar ook om het verlies van de toekomst.” Jennifer Jay

Mirra van Jennifer Jay is het tweede, los leesbare, deel van de Club Alistu serie, waarin BDSM een (beduidende) rol speelt, maar de diepere lagen het verhaal een hart geven.

In Mirra geeft Jennifer Jay weer een hele andere draai aan de serie, maar handhaaft de warmte en vriendschap die de personages in de club, en bij de verschillende clubleden, kunnen vinden. Voor mij was BDSM echter niet het keyword van dit mooie boek, maar ontroering. Het heeft veel diepgang en het is aangrijpend om te zien hoe zowel Mirra als Launo worstelen met hun leven en hun huwelijk. Ze houden overduidelijk van elkaar, maar de auteur zaait ook twijfel of dat wel genoeg is.

De intensiteit van alle gevoelens en het niet willen opgeven brachten bij mij menig traantje teweeg, en dat maakte dat ik begrip kreeg voor de stappen die de personages nemen en de keuzes die ze maken. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo met verschillende personages mee kon kijken in de manier waarop hun (gevoels)leven zich ontwikkelt, zonder dat ik het gevoel kreeg dat ik partij moest kiezen.

Mirra is een prachtig verhaal over keuzes, vasthouden, loslaten en houden van op een wijze die verlies overstijgt. Soms zit onder pijn het mooiste cadeau verborgen.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.