Wil je alles weten?
Grace kan zien dat mensen zullen sterven. Als ze een zwarte vlek in iemands aura ziet, dan weet ze dat het einde nabij is. De ervaring heeft haar geleerd dat ze dit het beste ongemoeid laat, maar als ze een dergelijke plek bij haar man ontdekt, weet ze dat ze hier niet voor weg kan lopen.
Op hetzelfde moment wordt de negentienjarige Calista ontvoerd. Ze heeft al zolang ze zich kan herinneren visioenen en voorspellende dromen. Calista belandt op een plek waar duistere praktijken plaatsvinden. Als de paden van beide vrouwen kruisen, heeft Grace inmiddels dingen over haar man ontdekt die haar met angst vervullen.
Zowel Calista als Grace leren dat gevaar soms dichterbij is dan je verwacht.
“Het voelde alsof ze net tegen een ijzeren standbeeld aan was gelopen. Terwijl een pijnscheut zich door haar linkerelleboog verspreidde, krabbelde ze snel terug recht.” Elke Emmermann
Welkom in onze duisternis van Elke Emmermann is een paranormale thriller met een verrassende ontknoping.
Het verhaalidee van Elke Emmermann is origineel en heeft veel potentie. Dat zorgde dat mijn interesse werd gewekt om in de (paranormale) levens van Grace en Calista te duiken. De auteur maakte dat een fijne en boeiende belevenis. De vrouwen zijn interessant en hun gaven worden voorzichtig in het verhaal gebracht. Vooral bij Calista is daar een duidelijke groei in te vinden, terwijl de gave van Grace al ontwikkeld is. Hierdoor is er een prettig paranormaal evenwicht ontstaan.
De start van Welkom in onze duisternis kent een uitwerking, die voor mijn gevoel net iets te veel op een paar, soms minder relevante, punten gericht is. Hierdoor worden bepaalde dingen op sommige momenten net iets te vaak, in verschillende bewoordingen, herhaald. Dat maakte voor mij dat het begin van het verhaal op een aantal vlakken net niet lekker op gang kwam. Maar richting het einde werd het spannend en wist Elke Emmermann er een paar goede verrassingen in te leggen. Het venijn zit hem in de staart is zeker van toepassing op dit boek en daardoor kon ik het met een tevreden gevoel sluiten.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Zowel Calista als Grace leren dat gevaar soms dichterbij is dan je verwacht.
Instagram: sheila_hjv_inbooks