Wie je bent, wie je was

sheila_hjv_inbooks sheila_hjv_inbooks
9 mrt 2026

Na een intens moeilijke en verdrietige periode, besluit Livia dat het tijd is dat ze haar leven onder de loep neemt. Ze laat Nederland tijdelijk achter zich en huurt in Oostenrijk een huisje van de knappe huisbaas Marnix.

Na een onverwachte, korte, terugkeer naar Nederland vanwege de gezondheid van haar vader, weet Livia eenmaal weer in Oostenrijk precies wat ze met haar leven wil. Dat betekent ook dat haar tijd in de bergen teneinde loopt.

In Nederland krijgt ze gevoelens voor Scott, die haar huis huurde tijdens haar afwezigheid. Maar een geheim en de angst om weer te vertrouwen maken nieuwe liefde kwetsbaar.

“Ze was zelfs duizelig terwijl ze lag. Wat hakten die emoties erin, ze had geen idee dat dit haar kon overkomen. Zij, die altijd de rust zelve was en alle problemen aankon, ging nu keihard onderuit.” Angelique van Dongen

Livia’s geheim van Angelique van Dongen is een feelgood roman met een mooie diepere laag.

Na Merels geheim en Sara’s geheim, waarvan mijn recensies nog zullen volgen, is het nu de beurt aan Livia om haar verhaal te delen. In de eerdere twee boeken is al het een en ander over Livia geschreven, maar toch kan dit deel ook los gelezen worden. Mocht je echter alle drie de boeken willen ontdekken dan is het lezen in de juiste volgorde aan te raden. Angelique van Dongen heeft een fijne vertelstijl die in ieder van de verhalen duidelijk naar voren komt.

De auteur wist mij goed onder te dompelen in het leven van Livia en liet me op de eerste bladzijden al met waterige oogjes zitten. Op een fijne en ontroerende wijze laat ze je de (gevolgen van de) laatste moeilijke jaren van Livia ervaren. De emoties, onzekerheden en twijfels die haar hoofdpersoon doormaakt worden door Angelique van Dongen echt met gevoel verteld. En ondanks dat er een paar oneffenheidjes waren die mij even uit het verhaal trokken, kon ik er toch ook snel weer inkomen en overheerste de gevoelige verhaallijnen gelukkig de overall beleving.

Livia’s geheim is een mooie, emotionele feelgood roman over rouw, keuzes, loslaten en nieuwe kansen.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks