Paradijs op aarde?

sheila_hjv_inbooks 08 januari 2026
Een blunderende engel stuurt een profetie, die het Paradijs terug op aarde brengt, veel te vroeg de wereld in. In een poging zijn fout te herstellen steelt de engel de profetie terug van Frithus de vredesbewaarder die deze ontvangen had en stuurt hem naar de aarde.

Als de voorspelling bij Liam terechtkomt wil hij er zo snel mogelijk vanaf, terwijl Frithus deze juist wel wil vervullen. Ook Holly en Gideon azen op de profetie. Alleen willen zij die het liefst laten verdwijnen, want anders zou hun leven weleens heel saai en uitzichtloos kunnen worden.

Wie krijgt uiteindelijk zijn zin als het om de profetie gaat? Of grijpen ze allemaal mis?

“Wat de stem uit de zee hem vertelde, versmolt naadloos met zijn taak de wereld te bevrijden van agressie en geweld, en deze verwrongen ideeën te vervangen door dat wat in het initiële plan stond.” Miriam Ootjers

De andere kant van Miriam Ootjers is een fantasy verhaal over goed, kwaad en alles wat er tussenin ligt.

Miriam Ootjers heeft de eeuwige strijd tussen goed en slecht in een verrassend en leuk concept gegoten, waarin ze beide kanten laat balanceren op het randje van het evenwicht tussen beide. Hoe ze dat heeft opgezet is zeker origineel te noemen en het was interessant om dit samen met haar en haar personages te ontleden. Het verhaal gaat heen en weer tussen tijd en plaats en kent meerdere hoofdpersonen, waarbij Gideon en Holly bij die laatste categorie voor mij de rode draad vormden, terwijl goed, slecht en het Paradijs die rol in het verhaal vervulde.

Het boek heeft de juiste ingrediënten, het idee is leuk, de personages zijn boeiend en ook de setting spreekt aan. Toch wist het verhaal mij niet helemaal te pakken en ik kan er niet echt de vinger op leggen waarom dat zo is. De auteur heeft een prettige schrijfstijl dus dat is niet de reden, maar ik denk dat ik het boek als geheel net iets te onduidelijk vond. Dat het niet helemaal klikte ligt waarschijnlijk meer aan mijn beleving van het verhaal dan aan het verhaal zelf, want ik denk echt dat er voor veel lezers voldoende te genieten is.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks