Alles voor de droomman

sheila_hjv_inbooks 12 november 2025
In een kustdorpje leidt Ailsa een vrij onopvallend leven in de kleine gemeenschap. Naast haar knusse cottage, haar werk als heler en haar beste, en enige, vriendin heeft ze niets. Dat ze daarnaast ook gevoelens heeft voor een man die haar niet ziet staan zorgt ervoor dat ze niet gelukkig is.

Als een geheimzinnige en duistere entiteit haar leven binnendringt, die zegt dat hij haar kan geven wat haar hart wil, lijkt de prijs die ze daarvoor moet betalen niet onoverkomelijk. Maar krijgen waar je over fantaseert, kan in de realiteit iets zijn dat niet zo gelukzalig is.

Misschien zouden sommige dromen niet uit moeten komen.

“De randen van mijn zicht zijn duister, met schaduwen die rollen en bewegen als tentakels. Ik staar naar mezelf, vanuit een hoek van mijn kamer. Levenloos. Ik ben overduidelijk dood ….” Rachel Elisabeth

Mijn ziel, zijn belofte van Rachel Elisabeth is een dark romantasy verhaal dat weer compleet anders is dan haar eerdere boeken, maar waarin wel de hand van deze auteur te herkennen is.

Rachel Elisabeth weet mij altijd uitstekend haar verhaal in trekken en deze keer was het, ondanks haar eerste uitstapje in het donkere genre, niet anders. Al snel bleek dat dit haar net zo goed ligt als de andere genres waarin haar boeken zijn geschreven. Ze bouwt de darkness goed op, waardoor ik in het begin nog het gevoel had dat het allemaal wel meeviel. En dat gaf het moment waarop de echte omslag kwam zoveel meer impact.

De auteur neemt je via haar hoofdpersoon mee naar het Schotland van 1660 en met de sfeer die ze daarbij oproept, krijg je het gevoel dat het in die tijd echt zo moet zijn geweest. Rachel Elisabeth zet niet alleen het tijdsbeeld maar ook Ailsa geloofwaardig neer. Je voelt de eenzaamheid van Ailsa en het maakt je blij als ze krijgt wat ze denkt te willen, maar je ervaart ook de twijfel, teleurstelling en tweestrijd waar ze vervolgens doorheen gaat.

In Mijn ziel, zijn belofte worden dromen nachtmerries en nachtmerries dromen. Ik viel voor het verhaal, de personages en de geheimzinnige entiteit.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.