Steampunk avontuur op zijn best

sheila_hjv_inbooks 08 november 2025
Ondanks dat de strijd om het Hoogland inmiddels achter de rug is, is de dreiging dat nog niet. Nieuwe tegenstanders komen bovendrijven, want niet iedereen wil het oude Regime loslaten.

De PRK probeert te voorkomen dat het land verenigd wordt. En de keizer van het Mistland heeft opdracht gegeven om een serum te ontwikkelen dat gewone mensen in machtige Magyrs kan veranderen.

De vrienden zijn genoodzaakt om zich ook deze keer weer op te splitsen om Terras Altas te redden en de keizer te stoppen. Zullen ze slagen of is alles voor niets geweest?

“Ik verdedig je niet omdat ik je zwak vind. Ik bescherm je omdat je het meest waardevolle op deze wereld bent.” Patty van Delft

Bloedrood van Patty van Delft is het vierde en laatste deel van de steampunk fantasy serie Terras Altas.

Bij deze serie had ik het geluk een van de proeflezers te zijn en alleen dat is al een feestje. Ik ben echt fan van het werk van Patty van Delft en haar boeken zijn een genot om te lezen. Ze is een van de creatiefste en allround getalenteerde auteurs die ik ‘ken’. Niet alleen is het een geweldige verhalenverteller, ze ontwerpt ook haar eigen covers en voorziet de boeken zelf van illustraties. Dat maakt dat ik alleen maar enorm enthousiast kan zijn over hetgeen deze auteur creëert.

Bloedrood is het explosieve slotakkoord van een serie die een goed opgebouwde wereld, interessante personages, steampunk invloeden en mechanische beesten samenbrengt om het verhaal te vormen. Bloedrood is helemaal volgepakt met actie, waardoor je regelmatig met ingehouden adem door de bladzijden vliegt. De helden van het verhaal krijgen te maken met sluwe spelletjes, geslepen personages, valse vrienden, onverwachte bondgenoten en romance. Tel daarbij de andere gevaren uit de wereld van Terras Altas op en je weet dat je een hoop gaat meemaken.

Dit vierde deel is een zeer waardige afsluiter van de serie. En hoe fijn het ook is om een passend einde te krijgen, het betekent tevens dat je met Bloedrood een bitterzoet afscheid krijgt waar je eigenlijk nooit helemaal klaar voor bent.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.